VCHODOVÁ BRANKA

Lamelová branka

Jak vysoká a široká by měla být branka?

 Vchodová branka má především usnadnit komunikaci mezi nemovitostí a jejím okolím. Musí být tedy dostatečně široká. Její výška se volí dle výšky celého plotu nebo podle vjezdové brány. Branky mohou být široké od 80 cm až do 135 cm a vysoké od jednoho metru do dvou metrů. Výška branky by měla být volena pro dobrý pocit z bezpečí a soukromí členů domácnosti, zvláště pokud nejsou žádné mezery v její výplni.

Zvažte také rozměry vašeho pozemku. Je-li vjezd na dvorek úzký, nezmenšujte světlost šířky otvoru pro bránu na úkor šíře branky a spíše se rozhodněte pro její užší provedení. Pamatujte, že širší brána Vám vždy zajistí pohodlnější příjezd k Vašemu domu.

Směr otevírání vchodové branky

Branky se mohou otevírat ven směrem do ulice nebo dovnitř pozemku a mohou být na sloupku namontovány vlevo nebo vpravo. Pokud je to možné zvolte vždy možnost otevírání směrem do Vašeho pozemku, zvláště v případech jeli váš pozemek u silnice. Nezapomeňte si vybrat verzi, která je vhodná pro vaši nemovitost – vezměte v úvahu množství prostoru, uspořádání plotu a vaše preference.

Vchodová branka
Bezúdržbový plot s duplexní povrchovou úpravou

Povrchová úprava vchodové branky - duplexní systém

Systém DUPLEX poskytuje dvojitou povrchovou ochranu pro posuvné brány, branky, plotové dílce a sloupky. Zajišťuje dlouhodobé používání a poskytuje vysoký stupeň ochrany. Na každý z těchto prvků se vztahuje 10letá záruka proti korozi.

Branka ve stejném designu jako Váš plot

Nejlepší je pokud si branku pořizujete ihned jako součást celého systému oplocení. Pak si můžete být jisti, že jste vše správně uspořádali, ušetříte spoustu času a získáte maximálně funkční a pohodlné oplocení vašeho domova.

Vchodová branka a brána
Rozměr vchodová branky

Stavební připravenost a podmínky

Branku lze namontovat na vaše vlastní zděné nebo betonové sloupky. Můžete si také, ale vybrat naše kovové systémové sloupky. U branky volíme kovové sloupky o čtvercovém průřezu 80×80, 100×100 nebo 120×120 mm. Možností jsou samozřejmě také silnější kovové sloupky 160×160 mm.

Montážní rozměry a jejich označení potřebné pro správný výběr a montáž vchodové branky.
o  – šířka mezi sloupky (objednací rozměr)
H  – výška křídla brány (objednací rozměr)

Orientace otevírání vstupní branky

Vstupní branku a její správnou orientaci pro otevírání vybíráme s ohledem na všechny výše uvedené podmínky. Jsou případy, kdy máme velmi omezené možnosti. 

Důležité při objednání branky tedy je kam budeme branku otevírat s ohledem na umístění pantů buď vlevo nebo vpravo. Pro snažší orientaci Vám pomůže přiložený obrázek.

Vchodová branka a směr otevírání

Volba kování pro snadné a pohodlné otevírání

Branku je možné vybavit širokou škálou typu kování, a protože jsou naše branky trvanlivé a bezúdržbové používáme především nerezovou ocel. Takovým ovládacím prvkem pak může být klika, koule, úchytová madla kulatá, hranatá a tvarově uzpůsobená. 

Ve standardu je každá naše branka opatřena elektrickým otvíračem (tzv. bzučákem). Toto řešení Vám umožní okamžitou možnost jeho používání nebo branku otevírat pouze běžným ručním způsobem. V budoucnu tak není zapotřebí provádět jakékoliv další úpravy.

Poptávka

Uveďte termín, kdy si přejete Vaše oplocení realizovat, např.: "co nejdříve" nebo "duben 2024" apod.
Vyberte vzor jakým mají být vyplněny jednotlivé poptávané prvky oplocení (brána, branka, plotová pole). Pokud si přejete různé kombinace vzorů, uveďte tento požadavek do "Zprávy" na konci formuláře. Případně nám zašlete průvodní e-mail nebo nám zavolejte.
Klikněte pro nahrání souborů.Můžete nahrát až 6 souborů.
(například: náčrt, plánek, situační výkres, fotografie současného stavu apod.)

Další styly oplocení

Home inclusive

Modern

Classic

Lux

Style

Kovové ploty a brány

Hliníkové ploty a brány

Průmyslové ploty a brány

Garážová vrata

error: